Lélekemelő gondolatok - gyakorlattal

desert_landscape_facebook_post_2.png

Erre a hétre egy gyakorlatot hoztam Nektek, a cél hogy harmonizáljuk a szívritmust. A módszer fázisait a kaliforniai Heartmath Institute-ban dolgozták ki és tesztelték.

Vesztenivalód nincs csak nyerhetsz!

Ezt a technikát Servan-Scheiber Szíveddel figyelj című könyvében olvastam és nagyon hasznosnak találom, ezért szeretném megosztani veletek.

Gyakorlat lépései:

  • Néhány mély lélegzetvétel után (10-15 mp) figyeljünk a szívtájékra. Legegyszerűbb, ha úgy képzeljük, hogy a szíven keresztül lélegzünk, próbáljuk látni, érezni, ahogy minden be- és kilégzés átjárja a szívünket.
  • A belégzésnél friss oxygénnel telítődik, a kilégzés pedig elszállítja a szükségtelen anyagokat.
  • Képzeljük el, hogy belégzéskor mintha tisztító, nyugtató hatású levegőben fürdőzne a szívünk, mint amikor kisgyerekként lubickoltunk egy finom langyos fürdőben, minden kötelezettség és elvárás nélkül.
  • Figyeljük meg a mellkasban lassan kialakuló kellemes melegérzetet. Ennek kialakulását segítheti egy kedves arc, szeretett személy felidézése, vagy a hála, köszönet érzésének átélése.
  • Ha a gyakorlat jól sikerül, szinte önkéntelenül is elmosolyodunk. „Ez a legnyilvánvalóbb jele annak, hogy létrejött a szívritmus harmóniája” – írja a szerző az említett könyvben.

 

Csodás napot kívánok!
Csáki Kriszti
Life coach
*****************************

happy_diet_happy_life_exkluziv_csomag_masolata_9.pngHa változást szeretnél az életedben, de nem tudod, hogyan, szívesen segítek Neked is. Ide kattintva tudod velem felvenni a kapcsolatot. 

Hiszek abban, és tapasztalom is, hogy a változást elő lehet idézni, ki lehet kerülni a nyomasztó érzés alól, az egyéni megrekedésből.

Sokkal több lehetőségünk van, így élek és több mint 100 embert támogattam, hogy kiegyensúlyozottabb, boldogabb legyen az élete.

Bejelentkezek konzultációra (30 perc ingyenes, telefonos beszélgetés)