Anyaként egyensúly teremtés a munka és a család között – elérhető cél vagy ez egy lehetetlen küldetés❓

398177279_2724939560980667_3430683716381723564_n.jpg

 

Rossz Anya: Anyaként egyensúly teremtés a munka és a család között – elérhető cél vagy ez egy lehetetlen küldetés❓ Nem az❗️Hagyj fel az állandó önmarcangolással❗️

✍️ Ebben a posztban arról írok, hogyan tudsz megszabadulni attól a nyomástól, hogy neked maximumot kell nyújtsál a munkahelyeden és otthon is szuperanyaként.

📍 Gyakori TÉVHIT, hogy A GYEREKEKET ÉS A HÁZIMUNKÁT az Anyának kell rendezni. Ez a ANYA DOLGA! Ezt láttad gyerekként Te is otthon. Visszaemlékszel gyerekkorodra, ott volt az apukád is, de Ő ebben nem vett részt. Talán a családodon belül ez több generációra is visszavezethető.

😌 Anyaként te is dolgozol, van egy főállásod és mellette rendezed a gyerekeket és a házimunkát is. Talán fel sem merül benned, hogy a párod is tudna segíteni, ha megkérnéd rá. Ösztönből azt érzed, hogy ez a te feladatod és ezt te tudod a legjobban megoldani.

😌 Az, hogy MINDENT MAGADRA VÁLLALSZ, CSAK az a jó amit Te megcsinálsz azt eredményezi, hogy egyre kevesebb időd marad az „igazán” fontos dolgokra: a gyerekeidre, párodra és önmagadra és ez EGYRE KIMERÍTŐBB számodra.
Ez egy körforgás. Nap mint nap menni kell, helyt kell állni. Te egyre gyakrabban vagy fáradt és még marcangolod is magad, rossz Anyának tartod magad.

Miért is❓

Nézzük meg, hogy telnek a napjaid:
👉 MUNKAHELYE: reggel bemész a munkahelyedre. Szeretsz itt dolgozni. Változatosak a feladatok, jó a munkahelyi légkör és jó együtt lenni a kollégáiddal. Egy hátránya van, hogy néha túlórázni kell, de alapjában szereted a munkádat és a maximumot nyújtod.

👉 Napi program a GYEREKEKKEL: reggel iskolába, óvodába viszed őket, délután pedig haza vagy külön foglalkozásokra mentek. A gyerekek fuvarozása sok idődet elvesz és néha már azt érzed, hogy taxisofőr vagy.

👉 Ezt követi egy gyors bevásárlás…

👉 És ha végre haza értek a gyerekkel azt se tudod mihez kapjál. Főzni, mosni, takarítani és a gyerekek tanulására is neked kell figyelni.

😌 Miközben rendezed a lakást észreveszed, hogy a gyerekek ismét ledobták a táskájukat az előszobába a bejárati ajtóba hevernek. Hihetetlen, már 1000x elmondtad nekik, hogy ezt ne csinálják és ilyenkor már kiabálsz is velük és jön a BÜNTUDAT, hogy NEM VAGY JÓ ANYA és ezt nem így kell kezelni. „Bezzeg a szomszéd Viki Ő sosem kiabál a gyerekeivel …”

👉 Később a párod is megérkezik és elbotlik a gyerekek táskájában és ingerülten hangot is ad ennek:
🔹A táskának nem az ajtóban a helye❗️
🔹Ezeket a gyerekeket miért nem tudod megnevelni❓ - mondja Ő
🔹Ez a te dolgod❗️

😌 Érzed, hogy már nem bírod cérnával … kiborulsz és kirobban belőled a sírás.

Kezded úgy érezni, hogy erre rámehet a párkapcsolatod❗️Gyakran van vita otthon és te gyakran sírsz …

😌 De van ennél még rosszabb is. Amikor túlórázni kényszerülsz, akkor kevesebb időd marad az otthoni feladatokra, így valami mindig elmarad, mert ugye neked is csak 24 órából áll a nap. Emiatt STRESSZES, FRUSZTRÁLT leszel hiszen jól tudod, hogy az elmaradt feladatok is te rád várnak.

💦 Túlóra esetén segítséget kell kérned, ilyenkor babysitter vagy a nagymama vigyáz a gyerekeidre. Mindig érzed a gombócot a torkodban és még BŰNTUDATOD is van, hogy ROSSZ ANYA vagy, NEM TÖRŐDSZ eleget a gyerekeiddel. Egy gyerekkori emlék is beugrik: anyukád is gyakran túlórázott és ilyenkor a babysitter volt veled és ezt nagyon nem szeretted. Ezeken a napokon már annyira elfáradsz estére, hogy beszélni sincs erőd, nemhogy játszani a gyerekeiddel.

👉 Továbbá aggódásra ad okot az, ha valamelyik gyerek megbetegszik. Eljött az ősz, az iskolakezdés és a gyerekeid rendszeresen betegek. Anyaként Te maradsz otthon a beteg gyermekeddel táppénzen, így a munkahelyi feladataidat nem tudod maximálisan elvégezni. Talán azért is AGGÓDSZ, hogy a vírus végig fog menni az egész családon ahogy már többször volt rá példa. Na az még több kiesést jelent a munkahelyeden. Ez szintén frusztrációt okoz és talán még félelem is keletkezik benned.

🔹 Mi lesz, ha a sok kiesés miatt kitesznek a munkahelyedről ❓ Ez annyira elkeserítő …
🔹 Én valamit nem jól csinálok❓ Más Anyák ezt jobban csinálják❗️

✨🤗 Vágysz arra, hogy változás legyen az életedben és tudod, hogy neked kell változtass, de ez nem annyira könnyű. A nap neked is csak 24 órából áll és az Te időm is véges.

VÁGYSZ arra, hogy:
✨☯️ legyen időd végre kipihenni magad
✨🍭 a gyerekekkel naponta legalább fél órát együtt legyél és azt csináljatok, amit Ők szeretnének
✨👗 elmenni kettesben vacsizni a pároddal és egy csini ruhát szeretnél felvenni. Szeretnéd érezni azt, hogy egy vonzó Nő vagy. Olyan rég érezted már …

✨ 🤗 VÁGYSZ arra, hogy sokat nevessetek, beszélgessetek, jókat egyetek, vagy csak úgy együtt legyetek. Vágysz a családi boldog és önfeledt együtt töltött időre és végre a saját boldog életedet szeretnéd Te is élni.

Ha ezt tapasztalod, amit fentebb írtam akkor ez most NEKED szól❗️

A nagy kérdés az, hogy mi áll ennek a hátterében❓

📌 Ha ezt megértjük akkor ez segít megoldást találni erre a szituációra.

A háttérben az van, hogy a gyerekkorból hozott családi minták miatt Te azt érzed, hogy az az egyedüli megoldás, ha Te egyedül rendezed a gyerekeket és a házimunkát. Ez a Anya dolga! Ezt gyerekkorodban is így láttad. Mindent Anyukád rendezett. „Így biztosan jól el van végezve!”

🌻 Felnőttként Te is cipeled magaddal a GYEREKKORBÓL HOZOTT MINTÁKAT és ezt ösztönből teszed.

De miért nem jó ez❓

AZÉRT MERT EGYRE FRUSZTRÁLTABB LESZEL❗️ Állandóan fáradt vagy és nincs elegendő időd semmire és senkire. Se a gyerekeidre, se a párodra, se önmagadra.

😌 NEM a mártír szerep és a határtalan önfeláldozásod a megoldás❗️

😌 Ez egy ördögi körforgás. Te jó Anya szeretnél lenni, mindent maximálisan el szeretnél végezni, minden tökéletes legyen, de egyszerűen nem megy. Az, hogy nem vagy jól ezt a gyerekeid és a férjed is érzi.

Elárulok neked 2 titkot❗️
💎 Nem kell, hogy tökéletes legyen amit elvégzel, elég ha jól megcsinálod.
💎 Nem vagy egyedül! Kit tudsz megkérni, hogy besegítsen neked?

Gondold végig…

😌 A maximalizmus és az hogy rábízd a gyerekeidet, házimunkát másra ez valószínű egy nagy kihívás számodra, de ezek olyan képességek amelyek fejleszthetőek.


Nem vagy egyedül, kérj segítséget❗️

📌 Vannak különböző tanítások, módszerek amelyek ideig, óráig segíthetnek, de ha igazán tartós megoldást szeretnél elérni akkor ezeket a családi mintákat KI KELL CSATORNÁZNI, FEL KELL OLDANI, ezekkel kell dolgozni.

🪷 Amíg a családi mintákat ki nem csatornázod, fel nem oldod, addig nem tudod megtenni, hogy változtatsz a jelenlegi rutinodon miszerint a gyerekeket és a házimunkát az Anyának kell egyedül rendezni. Ez a TE dolgod Anyaként❗️

Hiába merül fel benned a gondolat, és hiába mondja bárki, hogy segítséget kellene kérned a párod is besegít – ezt a MAGADDAL HOZOTT CSALÁDI MINTÁID miatt NEM tudod megtenni. Nem bízol benne. Csak az a jó amit te csinálsz.

🎯 Ha azt érzed, hogy Te is hasonló cipőben vagy és ezt kudarcként éled meg, ez az érzés normális. Ebben a helyzetben a fő feladat első sorban az, hogy kezeld a családi mintákat, amelyek a háttérben vannak, így AKADÁLYOZNAK téged és a családodat, hogy a BOLDOG ÉLETET ÉLJETEK amire már nagyon VÁGYSZ.

👉 Ha magadra ismertél és számodra is kérdéses, hogy kezeld ezt a helyzetet, akkor beszéljünk, írj rám messengeren.

👉 Tudunk arról beszélni mi történik most veled, ez egy kötetlen beszélgetés, kapacitásom függvényében írásban reagálok és ennek mentén segítek neked irányba állni.

👉 Lehet küldök neked egy másik anyagot vagy ha azt látjuk több segítségre van szükséged arról is beszélhetünk, hogy én hogyan tudok ebben segíteni.

🌸 ✍️ ☯️ Amennyiben írsz nekem nem azt jelenti, hogy együtt fogunk dolgozni, ennek több feltétele van kivel dolgozok együtt, de ha rám írsz biztosan valamelyik irányba el tudlak irányítani, FOG VÁLTOZNI AZ ÉLETED.

🌸✍️🌈 A lényeg, hogy írj rám nyugodtan ezzel nincs vesztenivalód, de ha nem teszed meg az első lépést akkor soha nem lesz változás az életedben.

Ideje, hogy végre tegyél magadért❗️

Kriszti 🌸
Life coach
ÉFT tanácsadó
Gyerek coach
💎ANYA BALANCE csomag