Mitől lesz jó és tartós egy házasság?

wedding-2824517_1920.jpg

Hallottam az egyik rádióban egy általam  nagyon értékesnek tartott beszélgetést, és néhány gondolatot szeretnék megosztani Veletek. Fogadjátok szeretettel :-) 

Mitől lesz jó és tartós egy házasság?

A kapcsolatra kell koncentráljunk, ez különösen fontos manapság, mert ez háttérbe szorul. Minden arról szól, hogy NEKEM mi jó és az, hogy NEKÜNK mi jó az sajnos háttérbe szorul.

De hogyan jussunk el az ÉN-től a MI-ig?

Az, hogy NEKÜNK mi a jó feltétele, hogy egy kapcsolat őszinte és tervezett legyen.

 engagement-2268947_1920.jpg

A jó házasság titka

A bulvár szerint a jó házasság titka a szerelemről és a szenvedélyről szól. De ez tényleg elegendő?

Sajnos nem, mivel ez az esetek egy részében elmúlik. A kutatások mutatják, hogy az érzelmi lángolás az esetek egy részében általában 2 év múlva elmúlik és átalakul tartós szeretetté, de csak akkor, ha megtaláljuk a másik fél SZERETET nyelvét és ezen kezdünk el vele kommunikálni. A szeretet nyelvén beszélni egymással tanulható. Ezt te is el tudod sajátítani a Dr. Gary Chapman amerikai pszichológus Öt szeretetnyelv a házasságban című könyveből.Bővebb információt találsz a lönyvről itt!

RÖVIDEN ÖSSZEFOGLALVA: időt kell szánnunk egymásra, és az adott személy szeretett nyelvén kell kommunikáljunk.

A kényelem és a megfeszített munkatempó miatt hajlamosak vagyunk elfeledkezni ezekről az értékekről, de ha tudatosan oda figyelünk és ápoljuk a kapcsolatot akkor nem megy tönkre. 

....................................................................................................................................................................................

Hasznosnak találtad a cikket? Küldd tovább annak az ismerősödnek, akinek szintén segítséget jelenthet.

....................................................................................................................................................................................

Hiszek abban, hogy minden embernek jár, hogy létrehozhasson magának egy boldogabb életet. Én nap mint nap átélem ezt a csodálatos érzést és úgy döntöttem, hogy azt a tudást, amit évek során összegyűjtöttem, tanultam átadom Neked is.

Amennyiben úgy érzed elkelne egy kis segítség, hogy boldogabb legyen a párkapcsolatodon figyelmedbe ajánlom a Párkapcsolati coaching egyedülálló módszert. Hogy miért? Itt tudsz bővebb információt olvasni! 

Van aki már kipróbálta és megosztotta a sikertörténetét. Itt olvashatsz bővebb infót a sikertörténetekről.

Szeretettel várom jelentkezésedet!

en_kics_p.jpg

Itt tudsz jelentkezni hozzám egy díjmentes, 30 perces beszélgetésre.

 

00_jelentkezz_1.jpg