A szabadság: pihenés, kikapcsolódás? Valóban az, aminek látszik?

aki_magaba_fektet_a_holnapjaba_is_fektet_17.png

„Szabadságon vagy, eljöttél a pároddal pihenni egy csodás wellness szállodába és más dolgod nem lenne csak töltekezni, de nem megy. Folyton agyalsz valamin …” - ha neked is ismerősek ezek a gondolatok akkor ez a poszt neked szól. ✍️ Arról írok, hogyan tudsz megszabadulni attól a nyomástól, hogy neked folyton tenni kellene valamit.
 
Az életed, amit kialakítottál eddig magadnak:
  • 😌 a család körüli tennivalókat egyes egyedül Te tudod a legjobban elvégzeni, mert így lesz a legtökéletesebb
  • 😌 nem tudsz nemet mondani a munkahelyeden a plusz feladatokra, vagy a baráti meghívásokra
 
⚓️ Ez a egész csomag amiben élsz nagyon kimerítő, ami a lelki állapotodra is kihat. Egyre stresszesebb, fáradtabb és kimerültebb vagy. Ingerülten, idegesen válaszolsz ha kérdeznek tőled. Ez kihat a kapcsolataidra. Egyre rosszabb a kapcsolatod a pároddal, gyermekeiddel, ezt Te is észreveszed, de már annyira tele van a pohár, hogy nem tudod kezelni.
 
Ingadozik a lelki állapotod. Vannak napok amikor kicsit jobb, de sajnos egyre gyakrabban vannak ingerült napjaid.
 
A munkahelyeden próbálod tartani magad – ott viselkedsz, de otthon már nincs erőd erre. Pont a szeretteidre nincs energiád.
 
Te is érzed, hogy ez nincs rendben és jön a BÜNTUDAT érzés:
🔹 rossz Anya vagyok és
🔹 rossz Feleség
 
😌 Reggelente amikor a tükörbe nézel nagy karikás, fáradt szemek néznek vissza rád. Egyre sápadtabb vagy és egyre több sminkre van szükséged, hogy ezt a külvilág ne lássa. Az éjjel se tudtál aludni. Folyton jártak a gondolataid. Éjjel 3 órakor kipattant a szemed és a napi teendőiden gondolkodtál. Dühös voltál magadra, aludni kellett volna, de nem ment és ez már így van már egy ideje …
 
😌 Tudod, ha nem pihensz akkor ez betegséghez is vezethet, sőt már most vannak testi tüneteid. Gyakran fejfájással ébredsz. Szívpanaszaid is vannak, gyakran szúr a szíved körül. Kivizsgáltak, de az orvosok nem találtak semmit. A stresszes életmód miatt lehetnek panaszaid.
 
A párodnak elmondod, hogy egyre stresszesebb, fáradtabb és kimerültebb vagy. Egy remek ötlettel rukkol elő: vegyetek ki pár nap szabit és menjetek el wellnessezni. A gyerekek is jó kezekben lesznek hiszen a nagyszülők nagy szeretettel vállalják az unokáikat.
 
Ez jó ötletnek tűnik❗️ Végre kipihenheted magad és a pároddal is együtt lesztek és ez a párkapcsolatnak is jót fog tenni.
 
😌 De sajnos ez nem ilyen egyszerű …
 
Ott vagy a szállodában, egy csodás helyre foglalt a párod egy teljes hetet. Most már elengedhetnéd magad. Nincs főzés, mosás, gyerekekkel foglalkozás, se munka csak Te, a párod és ez a csodás szálloda.
 
Minden körülmény meglenne a pihenéshez, de valamiért nem megy. Folyton járnak a gondolataid, folyton aggódsz:
🔹 „jaj jövő héten a kicsit fogorvoshoz kell vigyem – melyik napon van időpont a dokinál❓”
🔹 „ a gyerekek biztosan jól érzik magukat? Fel kéne hívjam a nagyit…”
🔹 „ a nagylányomnak vennem kellene pár ruhát, akkorát nőtt ez a gyerek …Mikor is tudok elmenni vele vásárolni❓”
🔹 „ azzal, hogy egy hetet nem dolgozok rengeteg munkám lesz a munkahelyemen, mert ugye senki nem csinálja meg helyettem, a Kati helyettesít de csak a tűzoltó feladatokban…”
🔹 „jaj annyi dolgom van és én itt fekszem a wellnessben és elpazarolom a drága időt…”
 
😌 És jön a BŰNTUDAT, rossz Anyának érzed magad, mert nem Te gondoskodsz a gyerekeidről és jönnek a többi marcangoló gondolatok …
 
Nem, hogy PIHENNI nem tudsz, egyre idegesebb és idegesebb leszel …
 
Mi a gond veled❓
 
Miért nem tudsz pihenni, töltekezni, mint a többi ember a szállodában❓
 
💎 Elárulok egy titkot❗️ Nem csak Te vagy ebben a cipőben. Sokan érzik úgy, hogy a szabadságnak a kikapcsolódás, feltöltődés idejének kellene lennie, de Te valamiért fáradtabban és kimerültebben mész haza.
 
Mi áll ennek a hátterében❓
🤔 Ha ezt megértjük akkor ez segít megoldást találni erre a szituációra.
Sok oka lehet annak, hogy nem tudsz pihenni és többnyire ezek az okok mélyen el vannak rejtve a tudatalattidban.
 
Ösztönből cselekszel …
🔸Nem is hinnéd mennyi hozott minta, séma, gátló és idejétmúlt gondolat- és hitrendszer él a fejedben, melyek 99%-áról még csak sejtelmed sincs, mégis napi szinten meghatározzák a gondolataidat, hozzáállásodat, cselekedeteidet, döntéseidet.
 
Ezekből erednek a félelmek, aggodalmak, blokkok, belső feszültségek, instabilitás, a negatív énkép ami akadályozhat, hogy szabadságodon el tudd engedni magad és pihenni tudj.
 
Akármi is az ok, érdemes utánajárni.
 
👉 Származhat a NEVELTETÉSBŐL:
„Ha lazsálok az feleslegesen eltöltött idő!” és bekapcsol a bűntudat … .
Talán Neked is ismerős a fenti mondat. Talán Te is hallottad a szüleidtől, vagy nagyszüleidtől.
 
Ha csak fekszel a wellnessben és „semmit” nem csinálsz az nem hasznos, nem visz előre.
🔹 Foglalkoznod kellene a gyerekeiddel, hogy jobban teljesítsenek, le ne maradjanak a többiektől!
🔹 Sok feladatot kellene elvégezni a háztartásban!
🔹 Fejlesztened kellene magad, hogy több pénzt keress!
 
👉 Származhat a hozott SZÜLŐI MINTÁKBÓL:
A szüleidtől is ezt láttad. Ők sem lazsáltak, mint a hangyák folyton hajtották magukat, és ezt tőled is elvárták.
 
Ezek az okok ott dolgoznak benned és mikor megpróbálsz kikapcsolódni, a bűntudat, önmarcangolás felszínre tör. Egy nyughatatlan cselekvési kényszert érzel, folyton tenni kell valamit, hogy hasznos legyél.
 
Az egyre növekvő fáradságod, kimerültséged OKAIVAL FOGLALKOZNI KELL❗️
 
🌐 A neten találhatsz ötleteket, mint például:
➡️ Segíthet, ha az elutazást nem a szabadság első napjára teszed, hanem hagysz magadnak egy kis időt az átállásra, és lépésről lépésre szoktatod magad hozzá, hogy szabin vagy.
 
➡️ Nem bírod a tétlenséget? Válasszatok a pároddal olyan programokat, amelyek aktív kikapcsolódást jelentenek. Kiránduljatok, menjetek el múzeumba… Nem vagyunk egyformák, itt jön a képbe az önismeret. Ha te tudod magadról, hogy Te nem szeretsz szaunázni, olvasni, pihenni egy nyugágyon akkor ezt ne is erőltesd, mert neked az aktív kikapcsolódásra van szükséged.
 
📌 Ezzel az egésszel az a probléma, hogy bárhová elutazol, ahol pihenni próbálsz vagy az aktív kikapcsolódást választod a problémáidat viszed mindenhova magaddal, mert a BELSŐ MINTÁD NEM ENGEDI MEG, AZT MONDJA, HOGY EZT TE NEM ÉRDEMLED MEG.
 
🎯 … ha igazán tartós megoldást szeretnél elérni akkor a neveltetésedből, családi mintáidból hozott csomagokat ki kell csatornázni, fel kell oldani, ezekkel kell dolgozni.
 
🌈 Ha Te is azt érzed, hogy a szabadságodon nem tudsz lazítani, pihenni és ezt kudarcként éled meg, ez az érzés normális. Ebben a helyzetben a fő feladat első sorban az, hogy kezeld az okokat, amelyek a háttérben vannak, így akadályoznak téged, hogy az egészséges, boldog életedet éld amire már nagyon vágysz.
 
✨🤗 VÁGYSZ arra, hogy:
🔹 végig aludjad az éjszakáidat és reggel frissen, kipihenten és energikusan ébredjél
🔹 hogy legyen időd önmagadra, az öngondoskodásodra. Tudod, ha Te jól vagy akkor ezt a családod is megérzi
🔹 a pároddal minőségi időt tölts együtt
🔹 minél több vidám és örömteli pillanatod legyen a gyermekeiddel és a pároddal
 
✨🤗 VÁGYSZ arra, hogy sokat nevessetek, beszélgessetek, vagy csak úgy együtt legyetek.
 
✨🌈 VÁGYSZ a családi boldog és önfeledt együtt töltött időre, mert tudod, hogy ezek az igazán értékes pillanatok az életben.
 
✨🍭 VÁGYSZ arra, hogy változás legyen az életedben és tudod, hogy ezért Neked kell tenned❗️
 
👉 Ha magadra ismertél és számodra is kérdéses, hogy kezeld ezt a helyzetet, akkor beszéljünk, írj rám messengeren.
 
👉 Tudunk arról beszélni mi történik most veled, ez egy kötetlen beszélgetés, kapacitásom függvényében írásban reagálok és ennek mentén segítek neked irányba állni.
 
👉 Lehet küldök neked egy másik anyagot vagy ha azt látjuk több segítségre van szükséged arról is beszélhetünk, hogy én hogyan tudok ebben segíteni.
 
🌸 ✍️ ☯️ Amennyiben írsz nekem nem azt jelenti, hogy együtt fogunk dolgozni, ennek több feltétele van kivel dolgozok együtt, de ha rám írsz biztosan valamelyik irányba el tudlak irányítani, fog változni az életed.
 
🌸✍️🌈 A lényeg, hogy írj rám nyugodtan ezzel nincs vesztenivalód, de ha nem teszed meg az első lépést akkor soha nem lesz változás az életedben.
 
☎️ Továbbá tudsz jelentkezni hozzám a lenti linken egy ingyenes kötelezettségmentes 45 perces telefonos konzultációra, ahol átbeszéljük a helyzeted, hogy tervet kapj a céljaidhoz, és elmondom, hogyan tovább.👇👇👇
https://testlelekszellem.com/idopontfoglalas/
 
⚓️ Ezeket az ingyenes konzultációkat szabad erőforrásom szerint teszem elérhetővé, ezért limitált mennyiségben találsz időpontokat.
 
Ideje, hogy végre tegyél magadért❗️
 
Kriszti 🌸
Life coach
ÉFT tanácsadó
Gyerek coach
💎 ANYA BALANCE csomag
....................................................................

Mélyülj el jobban a témábanvan egy ingyenes facebook csoport Boldog Anya, Boldog Nő a csoport neve és két hetente live adásokkal segítem az Anyákat, hogy könnyebben kezeljék a mindennapokat.

A live adásokat le is szoktam menteni a csoportba, így ha élőben nem tudsz ott lenni akkor később is meghallgathatod.  
Több előadás van már fent:
  • ÖNSZERETET,
  • NŐIESSÉG FEJLESZTÉSE,
  • LELKI ERŐ MEGTEREMTÉSE
Csatlakozz TE is a lenti linken: