Együtt vagyunk és mégis külön?

_a_hazassagnal_nincs_kockazatosabb_vallalkozas_de_egy_boldog_hazassagnal_nincs_nagyon_boldogsag_benjamin_disraeli_4.png

Ülök veled szemben, hozzád beszélek és még rád is nézek. Látszólag ott vagy, látszólag együtt vagyunk mégis külön.

Érzem, hogy nem figyelsz rám. Testileg ott vagy, de gondolatban, lélekben máshol.

Együtt vagyunk és mégis külön.

❓ Talán Neked is ismerős?

Az őszinte figyelem lassan ajándék, amire az ünnepek elmúltával, a hétköznapokban is mindannyiunknak nagy szüksége lenne.

Az egymás iránti osztatlan figyelem lassan eltűnni látszik a zajos hétköznapok forgatagában. Fontos lenne tehát nagyobb figyelmet szentelni az együtt töltött minőségi időnek és elfoglaltságoknak, vigyázni, nehogy kikopjanak az életünkből.

❓ Mi is pontosan a minőségi idő?

A fogalmat Gary Chapman párkapcsolati és házassági tanácsadó alkotta meg.

✨ A minőségi idő lényege nem csupán a fizikai közelségben rejlik, nem annyit jelent, hogy egy helyiségben, egy térben vagyunk a másikkal, hanem az együtt töltött tartalmas időt, az egymásra irányuló figyelmet, az egymásra hangolódást, közös tevékenységeket.

 

Amikor csak és kizárólag arra a személyre figyelsz, aki veled szemben van. Például megkérded a párodat, hogy milyen napja volt és tényleg kíváncsi vagy a válaszra, ezért meg is hallgatod.

Vagy ha a gyermekeiddel társasjátékozol, homokozol akkor testben és lélekben is ott vagy velük, mert fontosak neked és azt az együtt töltött időt rájuk szánod.

A beszélgetés, az élmények megosztása vagy más közös program során nem telefonozunk, nem nézünk tévét, nem játszunk számítógépen vagy tableten. Az együtt töltött időnek és a közösen szerzett tapasztalatoknak érzelmi értéke van: az összetartozás élményét nyújtják.

 

❗️ Önvizsgálat:

a leírtak fényében vizsgáld meg, mennyi minőségi időt töltesz naponta a pároddal, a gyermekeddel, a barátaiddal. Ha nem tetszik a válasz, akkor itt az ideje változtatni, talán még nem késő.

 

„ Egy személy fontosságát a vele eltöltött minőségi idővel nyilváníthatom ki.”

Brian Tracy

 

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

 Csatlakozz  a BOLDOG ANYA, BOLDOG NŐ ingyenes facebook csoporthoz.

Két hetente live.

Párkapcsolat javítása témában is van fent 30 perces előadás.

Csatlakozz te is! Már több mint 50-en vagyunk! Kattints a lenti linkre: