Rossz Anya: Állandóan pörögsz? Belső késztetést érzel, hogy folyton csinálj valamit? Hagyj fel a tökéletes anya kép hajszolással!

aki_magaba_fektet_a_holnapjaba_is_fektet_1.png

Rossz Anya: Állandóan pörögsz Belső késztetést érzel, hogy folyton csinálj valamit Közben meg iszonyatosan fáradt, kimerült és frusztrált állapotot érzelKevésbé van türelmed a gyerekeidhez és a pároddal már alig beszéltek Hagyj fel a tökéletes anya kép hajszolással ❗️

✍️ Ebben a posztban arról írok, hogyan tudsz megszabadulni attól a nyomástól, hogy neked szuper anyává kell válni és ezáltal elkerülöd az Anyai kiégést is.

📌 Mostanában nagyon sok olyan Anya kereset meg azzal, hogy elfáradt, kifáradt, már nem érzik a lendületet, csak úgy vonszolják magukat végig a mindennapjaikon, heteken. Ezért gondoltam, hogy írok ma a kiégés megelőzéséről.

Gyakori tévhit, hogy ha gyereked születik NEKED SZUPER ANYÁVÁ KELL VÁLLNI. De honnan is ered mindez
🔴 a közösségi média azt sugallja: legyünk egyszerre mintafeleségek, szuper anyák és bombanők. De senki nem beszél arról, hogy ennek egyáltalán nem kell így lennie…

🔴 … és otthon is ezt láttad gyerekként. Ha visszaemlékszel gyerekkorodra, az anyukád is reggeltől késő estig dolgozott és este hulla fáradtan került az ágyba. Volt étel az asztalon, tiszta ruhád is volt és még a lakás is csilivili volt. Gyerekkorodban „mindened” megvolt, de ami igazán hiányzott az az önfeledt, vidám együtt töltött idő a családdal. Ez nem volt meg és nagyon, nagyon hiányzott. Nincs mintád otthonról, hogy lehet ezt másképpen. Talán a családodon belül ez több generációra is visszavezethető.

🤗 Imádod a gyerekeidet, Anyaként a legjobbat szeretnéd nekik, de érzed, hogy ezt így ahogy most van már nem sokáig bírod.

😌 Dolgozol, van egy főállásod és mellette rendezed a gyerekeket és a házimunkát és mindezt teljesen egyedül, mert csak abban bízol, amit te megcsinálsz. „Akkor az biztosan jól el van végezve.” Talán fel sem merül benned, hogy a párod is tudna segíteni, ha megkérnéd rá. Ösztönből azt érzed, hogy ez a te feladatod és ezt te tudod a legjobban megoldani.

A tökéletes anya kép hajszolása által egy olyan életet alakítottál ki magad körül ami azt eredményezi, hogy teljesen kimerültél és az „igazán” fontos dolgokra sincs időd, energiád mint a gyerekeidre, párodra és önmagadra. Nem jó ez így…

Most ugyan vakáció van, most talán kevesebb a feladat:
• reggel nincs rohanás az iskolába, óvodába
• délután nincs annyi különóra
• nincs otthoni tanulás, táskapakolás …

… „most kicsit könnyebb” nyugtatod magad - de azért ott motoszkál a gondolat, hogy szeptembertől ismét óvoda, iskola és ugyan azokat a köröket fogjátok futni a gyerekekkel, amit senki nem szeret a családban.

Mindez egy belső feszültséget, szorongást, frusztrációt okoz Neked, ami azt eredményezi, hogy:
👩 állandóan pörögsz – belső késztetést érzel, hogy folyton csinálj valamit:
👉 lakásfelújításba fogsz, talán vásárolsz egy új kanapét a nappaliba, lecseréled a függönyöket
👉 veszel pár új nyári ruhát magadnak
👉 folyton programot szervezel
○ magadnak a barátnőkkel,
○ vagy az egész családnak „menni kell kirándulni”,
👉 mindig tökéletes rend, tisztaság van otthon
👉 kínosan figyelsz arra, hogy csak egészséges ételeket készíts otthon
👉 folyton aggódsz a gyermekeid jövőjével kapcsolatban - keresed a legjobb tanárt akihez különórára járjanak …

👩 Néha azon kapod magad, hogy ismét a hűtőszekrény ajtaját nyitod és mindegy mit és mennyit, csak gyorsan befalsz valamit. Ez kicsit SEGÍT A BELSŐ FESZÜLTSÉG OLDÁSÁBAN. Ez a STRESSZEVÉS. Főleg amikor édességet falunk, akkor valójában örömre, boldogságra vágyunk, tehát megjutalmazzuk magunkat egy kis boldogság érzéssel. Igen ám, csak ez idővel EGYRE TÖBB SÚLYFELESLEGHEZ VEZETHET. És itt a nyár és a strandszezon és elindul a benned a bűntudat...

😌 Ezek a PÓTCSELEKMÉNYEK ELTERELIK A FIGYELMEDET. Ideig - óráig jó érzés, kendőzi a jelenlegi csomagodat amiben élsz, a belső frusztrációdat, de TE IS TUDOD NEM EZ A MEGOLDÁS …

😌 Annyira KÍMERIT EZ AZ ÉLET, amit kialakítottál, hogy éjszaka NEM TUDSZ ALUDNI. Szinte rendszeresen felébredsz és beindulnak a gondolatok… és van amikor az óracsergés előtt egy órával tudsz visszaaludni. Annyira intenzív fáradtságot érzel, hogy munka után érzed, hogy le kell pihenned mert már fizikailag nem bírod. Sajnos sok esetben ilyenkor sem tudsz aludni.

😌 Gyakran azt érezed, mintha egy mókuskerékbe ragadtál volna, amiből nincs kiszállás.

😌 Ez a kimerült, frusztrált állapot azt eredményezi, hogy A GYEREKEIDDEL SEM VAGY TÜRELMES több esetben ingerülten, dühösen, kiabálva reagálsz a napi kihívásokra. … Néha azon kapod magad, hogy más édesanyákkal összehasonlítod magad: „bezzeg a szomszéd Viki soha nem beszél így a gyerekeivel”.

😌 A PÁRODDAL is „csak el vagytok”. Csak este jár haza. „Sok a munka” – mondja Ő. Szerinted nem szeret itthon lenni veletek. Már olyanok vagytok, mint két barát. Egy időben még vitatkoztatok dolgokon, de már az is elmarad. KIHŰLT A KAPCSOLAT és csak a gyerekek miatt vagytok együtt és a közös vagyon miatt. Ez annyira szomorú.

🌐 Ez egy körforgás. Nap mint nap menni kell, helyt kell állni. Te egyre gyakrabban vagy fáradt és még marcangolod is magad …
… és jön a BŰNTUDAT, hogy ROSSZ ANYA ÉS ROSSZ FELESÉG vagy. Nem érted ezt mások, hogy csinálják jobban

Ha ezt tapasztalod, amit fentebb írtam akkor ez most neked szól❗️

A nagy kérdés az, hogy mi áll ennek a hátterében

📌Ha ezt megérted, akkor ez segít megoldást találni erre a szituációra.

A háttérben az van, hogy a mindenhonnan feléd ömlő elvárások okozzák, hogy az édesanyák rossznak érzik magukat mivel az ideál szuper Anya szerepet nem tudják betölteni. Ez az elvárás eredhet a közösségi médiából vagy a gyerekkorból hozott régi családi mintákból – Anyukád is ezt csinálta. Ez az elvárás az évek során annyira mélyen beléd ivódott, hogy a mindennapi döntéseidet, cselekedeteidet is befolyásolják és ösztönből cselekszel.

De miért nem jó ez így

💧 Azért, mert nem vezet jó irányba. TE EGYRE FRUSZTRÁLTABB, KIMERÜLTEBB VAGY. Állandóan fáradt vagy és nincs elegendő időd semmire és senkire. Se a gyerekeidre, se a párodra, se önmagadra. NEM A MÁRTÍR SZEREPE és a határtalan ÖNFELÁLDOZÁSOD hozza el azt, hogy boldog, kiegyensúlyozott gyermeked legyen❗️

💧 Szülőként azon túl, hogy étel, tiszta ruha… van otthon, az is a FELELŐSÉGÜNK, HOGY A GYEREKEINK JÓ MINTÁT LÁSSANAK TŐLÜNK. Visszaemlékszel gyerekkorodra, az anyukád is reggeltől késő estig dolgozott és este hulla fáradtan került az ágyba. Volt étel az asztalon, tiszta ruhád is volt és még a lakás is csilivili volt. Gyerekkorodban „mindened” megvolt, de ami igazán hiányzott az az önfeledt, vidám együtt töltött idő a családdal. Ez nem volt meg és nagyon, nagyon hiányzott. Nincs mintád otthonról, hogy lehet ezt másképpen.

Itt az ideje ezt a ördögi körforgást helyre tenni❗️A gyerekednek „mindene megvan” csak a legfontosabb hiányzik: a családi törődés, a szeretett, az együtt töltött idő.

MIT TEHETSZ annak érdekében, hogy MEGELŐZD az egyre fokozódó FRUSZTRÁCIÓDAT ami az ANYAI KIÉGÉSHEZ VEZETHET

Elárulok neked 3 titkot❗️
💎 Nem kell, hogy szuper Anya legyél, elég ha jó Anya vagy.
💎 Nem az a megoldás, hogy teljesen feláldozod önmagad.
💎 Az Anyaságot is tanulni kell.

🤔 A neten találhatsz ötleteket, a kiégés megelőzésére mint például: pozitív megküzdési stratégiák:
• pihenés, lazítás
• relaxáció/meditáció (autogén tréning)
• minőségi társas kapcsolatok
• gondolatelterelés pl. puzzle vagy más tevékenységgel, amit szeretsz
• tudatos jelenlét
• egyszerre egy dolgot csinálni

📌 Vannak különböző tanítások, módszerek amelyek ideig, óráig segíthetnek, de ha igazán tartós megoldást szeretnél elérni akkor ezeket a CSALÁDI MINTÁKAT kell csatornázni, fel kell oldani, ezekkel kell dolgozni és személyedre szabottan egy ÚJ NAPI RUTINT kell kialakítani.

⚓️ Ha azt érzed, hogy Te is hasonló cipőben vagy és ezt kudarcként éled meg, ez az érzés normális. Ebben a helyzetben a fő feladat első sorban az, hogy kezeld a családi mintákat, amelyek a háttérben vannak, így AKADÁLYOZNAK téged és a családodat, hogy a BOLDOG ÉLETET ÉLJETEK amire már nagyon VÁGYSZ.

VÁGYSZ arra, hogy változás legyen az életedben, mert már testi tüneteid is vannak. Anyaként tudod, hogy neked kell változtatni, de ez nem egyszerű.
Vágysz arra, hogy:
☯️ végre kipihend magad és az éjszakákat végig tudd aludni
🌸 végre jól érezd magad anyaként, nőként, feleségként és ha bele nézel a tükörbe azt mondd magadnak: „ez igen, de jól nézek ki! Nincsenek karikák a szemem alatt, csinos és ápolt vagyok.”
🍭 a gyerekekkel tudj úgy igazán együtt lenni és azt csináljatok, amit Ők szeretnének
🤗 önfeledt, vidám együtt töltött időre vágysz az egész családdal, ahol TE is úgy igazán el tudod engedni magad
💕👠 vágysz arra, hogy ismét egymásra találjatok a pároddal, vágysz a meghitt, összebújós éjszakákra és hogy néha elmenjetek kettesben vacsizni. Szeretnél egy csini ruhát felvenni. Olyan jó lenne ismét érezni, hogy vonzó Nő vagy. Olyan rég volt már …

VÁGYSZ arra, hogy sokat nevessetek, beszélgessetek, finomakat egyetek és csak úgy együtt legyetek. Vágysz a családi boldog és önfeledt együtt töltött időre és végre a saját boldog életedet szeretnéd élni.

Az anyai kiégés komoly veszélyt jelent nem csak önmagadra, de a szeretteiddel való kapcsolódásra is. Érdemes ezért mindannyiunknak figyelni és időben felismerni az intő jeleket.

Kutatások igazolják, hogy az anyai kiégés gyógyítható, de ha időben észreveszed a jeleket akkor megelőzhető is❗️

😌🤗 A kiégés kezelése terápiás körbe tartozik pszichológushoz kell fordulni, de megelőzésben coaching eszközökkel Én is tudlak támogatni.

👉Ha magadra ismertél és számodra is kérdéses, hogy kezeld ezt a helyzetet, akkor beszéljünk, írj rám messengeren.

👉Tudunk arról beszélni mi történik most veled, ez egy kötetlen beszélgetés, kapacitásom függvényében írásban reagálok és ennek mentén segítek neked irányba állni.

👉 Lehet küldök neked egy másik anyagot vagy ha azt látjuk több segítségre van szükséged arról is beszélhetünk, hogy én hogyan tudok ebben segíteni.

🌸 ✍️ Amennyiben írsz nekem nem azt jelenti, hogy együtt fogunk dolgozni, ennek több feltétele van kivel dolgozok együtt, de ha rám írsz biztosan valamelyik irányba el tudlak irányítani, FOG VÁLTOZNI AZ ÉLETED.🤗

☯️✍️ A lényeg, hogy írj rám nyugodtan ezzel nincs vesztenivalód, de ha nem teszed meg az első lépést akkor soha nem lesz változás az életedben.

Ezt most ne halogasd❗️

Ideje, hogy végre tegyél magadért❗️

 

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🎯 👠☯️👗Csatlakozz a Boldog Anya, Boldog Nő csoporthoz! Itt fogok megosztani GYAKORLATOKAT A KIÉGÉS MEGELŐZÉSSEL kapcsolatosan és egy tesztet is készítettem amivel felmérheted TE hogy állsz az Anyai kiégéssel ⬇️⬇️⬇️

https://www.facebook.com/groups/1087376779308097Kriszti 🌸
Női mentor
Life coach
Gyerek coach

Honlap: www.testlelekszellem.com
Webáruház: https://netbutik.hu
Blog: https://testlelekszellem.blog.hu