Cikksorozat 2 rész - Űzd el az unalmat!

2_cikksorozat.png

A rohanó életstílusunk miatt a túlsúly és az elhízás kialakulása szoros összefüggésben áll a stresszel, rossz szokásokkal, illetve a különféle lelki problémákkal.

Indítottam egy cikksorozatot a témában, ahol megoldást is találtok. Célom, hogy segítségedre legyek a fogyás rögös útján.

Az első bejegyzés a témában - TANULJ MEG LAZÍTANI. Amennyiben még nem olvastad itt találod.

A második bejegyzés a témában - ŰZD EL AZ UNALMAT!

Az unalom a karcsúság egyik legfőbb ellensége.

Ha éppen unatkozunk hajlamosak vagyunk nassolni. Ezt magamon is tapasztalom.

Egy kis csoki, chips, mogyoró, süti … és még sorolhatom.

❓ Ismerős ez Neked is?

❓ De mit lehet tenni? Hogy tudod ezt megakadályozni?

Ha sok a szabadidőd, fontos, hogy olyan elfoglaltságokat találj magadnak, melyek lekötnek. 

Hoztam 5 tippet, ami segítségedre lehet:

1. tipp - sportolj – a sport több oldalról hasznos. Azon túl, hogy elfoglaltságot nyújt, stresszkezelés szerepe is van és egészségesebb lesz a szervezeted is. Arról nem is beszélve, hogy kalória égetésre is jó.

2. tipp - kirándulj – a csodás helyek vannak Magyarországon. Készíts egy bakancslistát magadnak, mit szeretnél megnézni a közeljövőben és hívd meg barátaidat. Egyedül is jó kirándulni, de társaságban sokkal jobb.

3. tipp - tervezz közös programokat barátaiddal – egy jó baráti beszélgetés, közös program kincset ér. Fel tudja dobni a hetedet. Hajrá szervez valami jó kis programot a barátaiddal.

4. tipp - amennyiben otthon töltenéd el a szabad idődet, szerezz be néhány jó filmet vagy könyvet. A nassolásra azért figyelj! Én imádok olvasni. Amikor időm engedi és könyvesbolt környékén járok bemegyek és veszek magamnak pár könyvet. A könyvespolcon most is ott vár 3 könyv, amit még nem olvastam.

5. tipp - egy másik oldalról is megközelíthetjük a témát. Írj össze

  • öt tevékenységet, ami kikapcsol,
  • öt helyet, ahova szívesen mész és
  • öt személyt, akivel szívesen kapcsolatban vagy.

❗️ Ha rád tör az unalom, evés helyett vedd elő ezt a listát, és válassz róla! Fontos a tudatosság és akarj VÁLTOZNI és ezért tenni kell!

***

 A cikksorozat folytatódik. A következő téma a bánat - evés lesz. Tarts velem a következő hetekben is :-)

*** 

Ha tovább dolgoznál azért, hogy jobban érezd magad, két módon tudunk közösen megoldást találni a problémádra.

  1.    Ha fogyni szeretnél és megadod magadnak a lehetőséget, hogy Te is CSINOS, BOLDOG ÉS KIEGYENSÚLYOZOTT életet élj, akkor Neked a Happy Diet-Happy Life programunkat ajánlom.

Egy életvezetési és egy táplálkozási mentor összefog és 2 hónapon keresztül, heti 1-1 órában fogja a kezed. A program után önállóan tudod folytatni az utat. Részletekért kattints a lenti linkre:

http://testlelekszellem.com/life-coach/happy-diet-happy-life/   

     2.    Ha Te meg vagy elégedve a súlyoddal és BOLDOG ÉS KIEGYENSÚLYOZOTT életet szeretnél élni akkor Neked a Happy Life – Boldog élet programot ajánlom.Részletekért kattints a lenti linkre:

http://testlelekszellem.com/boldogsag-coach/

� Az első alkalom ingyenes 30 perc.

� Online konzultáció – kényelmes, idő és költség, megtakarítás (nincs üzemagyag és parkolási költség). Igény esetén személyes konzultációra is van mód Győrben.
Köszönöm, ha megosztod ismerőseiddel, hátha Valakinek hasznos.